Rusnac

Companie

Compania Rusnac-MoldAqua este cel mai mare producător din Republica Moldova. Compania a fost fondată în 1994 într-o zonă ecologic curată în satul Gura Căinarului din raionul Floresti, Republica Moldova.
“Rusnac-MoldAqua” se orientează spre producerea apei minerale, potabile, precum și a băuturilor răcoritoare și a celor produse pe bază de sucuri.
În prezent compania “Rusnac-MoldAqua” are un portofoliu de 10 branduri. Fiecare dintre brandurile produse este lider pe piață în categoria sa.

Misiunea

Producerea unor produse sănătoase și de cea mai bună calitate.

Izvoarele

Zona izvoarelor, cunoscută de mai mult de 120 de ani, se întinde pe marginea satului Gura Căinarului, departe de autostrăzi, fabrici și uzine.
Din timpuri străvechi locuitorii satelor din vecinătate vin la izvor pentru a bea apă cristalină pură, gustoasă și sănătoasă. Bătrînii spun că însăşi natura a avut grijă de oameni, oferindu-le acest cadou valoros, care posedă proprietăți curative.
Izvoare sunt situate la o adâncime de peste 150 de metri, în lacuri vechi și adînci. Ridicîndu-se în sus, apa trece prin filtre naturale ideale, îmbogățindu-se cu minerale.
Datorită adîncimii și amplasării sigure a izvoarelor, de-a lungul anilor gustul și proprietățile apei nu au suferit nici o schimbare. Compoziția stabilă a apei minerale, de asemenea, nu depinde de fluctuațiile sezoniere și climatice. În orice anotimp, apa vine la suprafață cu o temperatură medie de 11° Celsius.

Producerea

Păstrarea compoziției naturale unice a apei minerale este posibilă datorită utilizării celui mai modern și performant din punct de vedere tehnologic echipament produs de compania germană Krones – un lider mondial în acest domeniu.
La întreprindere sînt montate trei linii Krones cu o capacitate generală de 42000 sticle de 1,5 litri pe oră. Liniile sunt utilizate cu maximă eficiență, deoarece echipamentul permite producerea a mai multor tipuri de produse pe fiecare linie.
Întregul proces este monitorizat de sisteme electronice, ceea ce reduce riscului de factori umani, iar siguranța produselor fabricate corespunde standardelor internaționale de ultimă oră ISO 22000:2009 FFSC. Rusnac-MoldAqua a fost prima companie din Moldova certificată în conformitate cu acest standard.

Controlul calității

“Rusnac-MoldAqua” este singurul producător din Republica Moldova, care deține două cele mai moderne laboratoare. Laboratorul Microbiologic și cel Chimic sunt dotate cu cele mai moderne tehnologii și sunt acreditate în conformitate cu standardul internațional SM SR EN ISO/CEI 17025. Laboratoarele efectuează controlul calității și siguranța tuturor produselor fabricate pe întregul lanț de producție în mod continuu. Acest lucru ne permite să garantăm calitatea absoluta a produselor fabricate.